Energiebesparing

 

Energie besparen is belangrijk en zal de komende jaren zeer sterk aan belang winnen. Het isoleren van woningen en gebouwen voorzien van energiebesparende installaties is één van de belangrijkste activiteiten op het gebied van onderhoud bij woningstichtingen en vastgoedeigenaren.

De energiekosten zullen de komende tijd per jaar gemiddeld 6 a 7 procent zullen stijgen. Over korte tijd zijn de kosten voor energie voor mensen met een huurwoning hoger dan de huurkosten. Heel veel woningen in Nederland moeten dan ook verbeterd worden. Het gaat hierbij om zo’n 3,2 miljoen woningen.

Eerst moet de schil worden aangepakt en daarna pas de installaties ! Er zijn opdrachtgevers die hieraan voorbij gaan. Kieren dichten, de vloer en het dak isoleren de gevel isoleren en het glas aanpakken. We moeten daarbij niet alleen denken aan enkel glas, maar ook aan het vervangen van het eerste isolatieglas. Eigenlijk is dat oude isolatieglas het nieuwe enkel glas van tegenwoordig. De isolatiewaarde hiervan is zeer beperkt.

Waar het om draait is dat de juiste keuzes worden gemaakt. In een persoonlijk gesprek lichten we onze rol graag nader toe.